La cuina vegetariana moderna

Autor: DOMENECH I PUIGCERCOS, IGNASI

Sección: GASTRONOMÍA - Cocina Sana, Nutrición y Dietas

La cuina vegetariana moderna

La cuina vegetariana moderna

18,90€ IVA INCLUIDO

Editorial:
-
Publicación:
01/11/2023
Colección:
EL CULLEROT
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

PRIMERA TRADUCCIÓ AL CATALÀ D'UNA OBRA PRECURSORA DEL 1912 _La cuina vegetariana moderna_ és la primera traducció al català, més d'un segle després de ser escrita (1912), d'aquesta obra d'Ignasi Domènech precursora del vegetarianisme. Si el prestigiós cuiner manresà fou un avanguardista en la divulgació de la cuina en molts dels seus vessants, sorprèn especialment que ja a començament del …

PRIMERA TRADUCCIÓ AL CATALÀ D'UNA OBRA PRECURSORA DEL 1912 _La cuina vegetariana moderna_ és la primera traducció al català, més d'un segle després de ser escrita (1912), d'aquesta obra d'Ignasi Domènech precursora del vegetarianisme. Si el prestigiós cuiner manresà fou un avanguardista en la divulgació de la cuina en molts dels seus vessants, sorprèn especialment que ja a començament del segle XX fos sensible als incipients moviments naturalistes que tenien com a objectiu fonamental la millora de la salut de les persones. INTRODUCCIÓ DE TONI MASSANÉS
Leer más

Más libros de DOMENECH I PUIGCERCOS, IGNASI

  • LA TECA

    NO DISPONIBLE

    LA TECA

    15,90€ IVA INCLUIDO

Más información del libro

La cuina vegetariana moderna

Editorial:
-
Fecha Publicación:
Formato:
Cambiar formato
ISBN:
978-84-1356-305-3
EAN:
9788413563053
Nº páginas:
224
Colección:
EL CULLEROT
Lengua:
ESPAÑOL
Alto:
23 mm
Ancho:
16 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Cocina Sana, Nutrición y Dietas
Va néixer a Manresa el dia 8 de setembre de l'any 1874. Inicià el seu contacte amb el món de la restauració a la Fonda del Centre, que regentava el seu oncle a la capital del Bages, i als catorze anys se n'anà a Barcelona, on treballà en diversos establiments. En aquella època ingressà a la Societat de Cuiners l'Artística Culinària. Durant uns anys, treballa en fondes i hotels de Monistrol, Puigcerdà, Madrid i Burgos, i l'any 1893, quan encara no ha complert els dinou anys, marxa a París, on treballa en diversos restaurants de prestigi. L'any 1894 ingressa a la Societat de Cuiners de París i, al cap de poc, és seleccionat per anar a treballar a l'Hotel Savoy de Londres, a les ordres del gran mestre Auguste Escoffier. L'any 1899 retorna a Madrid i publica el seu primer llibre: _La gastronomía_, i el 1906 funda la revista _El Gorro Blanco_. Crea la primera acadèmia de cuina del país, es dedica a l'ensenyament i s'encarrega d'organitzar els banquets de l'aristocràcia (durant tres anys va treballar per als ducs de Medinaceli). A principis dels anys vint, Domènech retorna a Barcelona, on es dedica només a escriure i a fer treballs. Va ser cofundador de l'editorial Quintilla-Cardona, que li edità la seva obra. Esperonat per la manca d'aliments a consequ?ència de la guerra civil, escrigué un llibre anomenat _La cocina de recursos_. Però les seves obres més conegudes són els receptaris _Àpats_ i, sobretot, _La teca_. Ignasi Domènech morí a Barcelona el dia 11 de novembre de 1956 a l'edat de 81 anys.

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar